Sunday, 19 June 2011

Sarapan pagi Ahad

Assalamualaikum..

Lama tak update, sekali update cerita pasal makanan, hihihi.


  kari sardin



lempeng

 Makan kedua-duanya bersama-sama



Jemput,,


Resepi kari sardin dari sini.

Thursday, 2 June 2011

Silent is the best,,

Assalamualaikum..

Bercuti kita ye. Kejap je dah hujung minggu pertama cuti. Karang pejam celik pejam celik tup tup dah hari Ahad. Esok hari Isnin nak kena sekolah. Erk. Kalau panjang umur la, aku ni pun bercakap macam yakin je diri ini masih boleh bernafas esok lusa.

Topik pada hari ini ialah berdiam diri, Cewah. Bajet macam penceramah ke apa aku ni. Tiba-tiba aku terfikir, dalam kebanyakan keadaan bila mana AKU berdepan dengan orang yang bertentangan pendapat dengan AKU & selaluuuu je nak menang bila bercakap, cara terbaik AKU memberi reaksi ialah senyap dan dengar. Kemudian katakan "Oooooo".

Dalam pada aku dok ber "oooooo" tu, sebenarnya hati aku menahan gelodak rasa ingin membetah. Cuma, akal aku kata, daripada kau sakit hati berlawan-lawan pendapat dengan orang yang mempunyai kecenderungan nak menangggg je bila bercakap,,,baiklah kau biarkan dia menang dan puas hati dan kemudian dia akan diam sendiri.

Lepas tu? Lepas tu aku bukak topik lain.

Sekian. Entri macam tergantung kan tapi aku tiba-tiba short of idea.

Mari menengok TV di musim cuti.. ^^