Thursday, 26 July 2012

Berbuka 6 Ramadhan

Hari ni hari penat..

End up tak masak (dasarrr P), tp aku ada ini, dah siap dari malam tadi, sebab teringat nak pulang mangkuk jiran.

Lepas siap-siap mandi & solat, gi dapur untuk siapkan kuahnya.
Again, kerja senang, bukak tin dan campurkan saja.

Memang plan berbuka hari ni nak makan ini je sebab malasss. Tapi tetiba rasa bersalah kat perut dan diri sendiri. Ye, jadi tukar plan, meh le buat jemput-jemput bawang sikit.

Elok-elok aku siap ayak tepung,,.
Assalamualaikum... kak Diiiii..

Ehheh. Perlukah aku sambung buat jemput-jemput ini..


Monday, 23 July 2012

No title

-For my own pleasure of streaming. Later on.-




*Her voice always reminds me of Ailee*

Thursday, 12 July 2012

Bila cikgu menjawab soalan online

Aplikasi online ni mmg menguji kesabaran ok?

Dari jam 8 pagi dok depan komputer ni tapi sampai sekarang tak sudah-sudah lagi..

Saboo je le

Wednesday, 11 July 2012

Copy and Paste

Post ni aku copy paste direct dari laman facebook kawan se U dulu, Phia.

Tips kalau jumpe kawan lama (yg dah lost contact):

1) Kalau tengok dia jalan sorang2.. jangan tanye mane suami/ isteri ko? ntah2 belum kawen lg..

2) dah kalau tau die mmg belum kawen - jangan tanye bila nak kawen? itu mmg soalan paling meluat tahap nak muntah ok!

3) kalau jumpe die berdua suami-isteri - jangan tanye mane anak2? maybe die belum ade rezeki nak dapat. kalau dah ade, alhamdulillah.

3) Boleh tanye ko keje mane skang? tp tak perlu lah nak tanye pangkat ape? gaji berape? ade allowance bersalin ke tak?

4) Soalan paling tak berpelajaran - ko skang pakai kete ape? perlu ke ko nak tau? ape ko nak tolong byr installment kete die ke? melainkan die mmg kaki riak, mmg nak sgt ko tau yg skang die pakai kete vios. duh!

Sekian, pesanan khidmat masyarakat :)
Tapi, dalam dunia ni tak semua orang ada common sense sebegitu kan, hehe.. 
Pasrah aje la..