Thursday, 15 January 2015

Welcome back

Assalamualaikum.

Dah seminggu sekolah dibuka. Dan sudah seminggu menjalani kehidupan yang busy seperti dulu kala. Ekceli 2 minggu sebelum ni dah mula datang ke sekolah hari-hari. Biasalah, dengan mesyuarat-mesyuarat awal tahun dan sebagainya. Yang guru kelas, sibuk menghias kelas.

Sibuknya aku, sampai tak larat nak bersembang dengan kawan lama. Maaf Kama, yang call masa aku tengah-tengah meeting. Bila dah habis meeting langsung lupa nak call semula. Jujurnya, jujurnya dan sejujurnya... aku memang sibuk. Kalau aku cerita panjang-panjang kat sini, mungkin nampak macam aku cari excuse. Tapi aku memang busy. Cukuplah orang yang rapat dengan aku saja tau macam mana sibuknya aku. Sibuk sampai aku tak kuasa nak bersembang saja-saja. Sibuk sampai aku tak kuasa nak berbalas mesej gossip semata-mata. Aku malas nak beratkan fikiran dengan cerita-cerita lain yang remeh temeh, sedangkan banyak benda berkenaan dengan diri, keluarga dan kerja juga nak kena difikirkan.

Berbalik pasal cerita sekolah tadi.. Ye, selepas setahun tak jadi guru kelas akhirnya tahun ni aku kembali memegang kelas. On top of that kelas darjah satu. Hewhewhew. Yang dah memang bergelar cikgu paham la kot. Walaupun amanah yang diberi sangat berat, tapi kena lah cuba sedaya upaya kan. Penat. Tapi kalau orang lain boleh buat kenapa aku tak boleh pulak kan. Dan dah habis minggu pertama sekolah ni, aku masih busy prepare bahan untuk ceriakan kelas. Alang-alang nak menghias, alang-alang nak 'melawan', biar betul-betul kan. Masalahnya, keje-keje menghias ni almost impossible masa hari sekolah. Sebab aku sibuk dengan kelas dan memacam lah pekerjaan perkeranian sorang cikgu.

So, harapkan weekend macam hari ni lah untuk melepaskan geram.
Lepas geram tengok drama (yay! Khatam Pinocchio sampai episode 19).
Lepas geram buat bahan keceriaan.
Lepas geram mendownload.
Lepas geram main game di PC.
Lepas geram taip entri.

Baiklah.  
Geram telah dilepaskan. Rasa mengantuk pun boleh tahan jugak ni nak dilepaskan geram kada' tidur..

Till fingers meet keyboard again ~
Sayonara.