Sunday, 14 June 2009

Okaeri,,

Minna-san...
Okaeri hehe
The long school holiday is eventually finished.

To be honest my mind is like numb.. Inilah keburukan cuti yang panjang. Ia menyebabkan aku menjadi malas n tak bersemangat untuk memulakan tugas. Pardon me for having such sleazy thinking. Tp aku juga insan biasa... huhuh

Dalam masa 15 jam dari sekarang aku akan pegi keje.. which is lebey kurang jam 7.00 am esok..Tp sebelum tu lesson plans nya harus aku siapkan. Bukan lesson plans aje..byk lagi sebenarnya. sape kata cikgu tak byk keje? 4-5 hari sudah kepala aku membayangkan yg lesson plan akan aku siapkan pada sabtu mlm, sejurus slps aku sampai kuarters. Tp apa yg terjadi mlm td aku 'terbongkang' dpn laptop menonton Tennis No Oujisama comeback. errk. Hampeh.

Tp aku juga mahu merehatkan kaki dan tengkuk yg baru nak terasa lenguh bila malam tiba. The effect of pertama kali memandu dr bp ke mersing dgn laluan yg mencabar batas bendang. Alhamdulillah selamat juga aku sampai bertemankan ayahanda tersayang yg sudi temankan aku..
Bila aku tunggu bas yang akan membawa pulang ayah ke BP semula dkat bus stand Mersing.. Somehow the feeling is rather strange. Selama ni karakter yg naik bus tu aku n yg menunggu sampai bus mula bertolak ialah my parents. Masa berjalan begitu pantas... aku bukan lagi pelajar sekolah / pelajar Uni yang pulang menaiki bas dgn dihantar parents..

Plan untuk pegi mencuci kereta juga terbengkalai bila pagi tadi aku duduk bersembang dgn my osmet sambil makan sarapan. Malasnyaaa mau keluar..

Nasib baik esok dan minggu pertama persekolahan dlm penggal kedua ni bukan giliran aku bertugas.

Friday, 12 June 2009

GBN aftermath? Again??

WARNING!! THIS ENTRY MAY CONTAIN EXTREMELY BORING WRITING. IF IT HAPPEN THAT U ACCIDENTLY BROWSING THIS PAGE & NOT INTO KOREAN ENTERTAINMENT U R FREE TO CLICK ON THAT SMALL & CUTE X ON TOP RIGHT OF THIS PAGE. THIS IS JUST MY boring thinking during the.. er..school holidays..


note that i'm using the abbreviation.. malas nak type nama penuh nya .. well drama nih sgt glamour n i bet people will keep on googling it.. i don't want to mislead people to read my crappy n boring writing.

Huhuuuu
Just finished watching GBN for the #### times. Hehe but this time around with the HQ ones. Difference? Yes, it is. Better all around. Gambar yg lebey jelas.. Audio yang sgt clear.. it worth.. spending RMx for this piece.

Promote? Huhu i wont do it anymore. Malas dah nak promote. Awal2 tgk drama ni dulu adrenaline aku berada di paras yg agak tinggi kot..aku asyik berpesan pada geng 'org kg' utk tgk.. last2.. aku rasa sorang pun x tgk. Well they r not the ones to be blamed. Aku paham.. married life must be different. After all, aku rasa skang aku berjaya mengawal diri when it comes to this kind of thing.

Dan juga, I made it clear yg aku lebey suka Kim Hyun Joong dr Lee Min Ho. Even skang bila tgk Haptic Mission pown aku lebey suka HJ dr MH yg baru join s a new worker.

Korean-reality tv/ entertainment program is the best
~hehe dungdam aniya.. its the truth.
~or maybe aku yg x mempedulikan drama2/rancangan hiburan tempatan langsung.
~tp seriously mmg best. Google aje la "Idol Army" or "We Got Married" or "Star King" or "Family Outing".. aku bkn terer sgt n baru je menyibuk2 kan diri dgn semua ni tp my comment is two thumbs up!