Monday, 30 March 2009

Ke-busy-an..Ku cuba lari dan pergi..tapi ia masih mengejar..

Aku busy. Not busy body. Tapi aku memang busy. Bukan saja-saja nak menjadi busy, tapi keadaan memaksa diriku dan seterusnya menjadikan aku busy.

So, aku mungkin akan jadi lebih busy lagi lepas ni. Marking paper 2 english budak2 year 4,5,6 belum settle.. marking paper pendidikan kesihatan year 2 & 4 pun lum settle. Within 24 hours nih kena siapkan bahan untuk my student yg nak g bertanding Public Speaking esok pagi (which make me blank sekejap bila halfway through that thing! ayy, im soo not into football yet I've to do research on it).. Report buddy support system pun masih pending. Dan filing SBOA a.k.a Ujian Lisan Bahasa Inggeris pun masih 'on the way'. Oh ye lesson plan untuk esok pun nak kena fikir, termasuk la worksheet yang bakal digunakan.. Ada lagi, ada lagi..Report for LET pun belum settle..belum mula pun actually.

Miahahaha.. Aku membebel-bebel di sini as if owang lain tak busy kan.. but after all, ini blog aku.. my story.. which I wrote for me.. as 1 of the ways I release my stress. Dont read if you dont want to.. Nobody (nobody, nobody but you! eheh mengong la nih, tgk perkataan nobody teringat band Wonder Girls dgn joget Nobody nye!) ask you!

Thursday, 26 March 2009

Minna .. Yorobun.. Im back

Heh! The title,, as if ada yg membaca blog ku ini..

Long Break

It is such a long break..
Lama giler aku x mencorat coret d sinih. Bukan aku tak sudi.. tp kengkadang its annoying..penat aku taip2 panjang lebor..tetiba problem ngan internet connection.. Well what 2 say n do.. since duduk kat kawasan luar bandar ni kan.. aku redha..


Next!


Demam Hanggul

Diriku dilanda demam drama korea sejak awal bulan Februari. Seingat aku, lama dah x layan drama Korea gila2 mcm nih.. Mungkin dlm sejarah aku, ni yg paling jjang kot.. Coz aku follow episod drama as soon as it aired at Korea itself. Ada internet kan.. pe lagi..

Kenapa? Setelah sekian lama? Hmphh.. sbb citer ni legend kot.. Another version of the famous mangga, Hanadan.. I watched the Taiwan & Japanese version.. and right after I know the existence of BOF aku x tunggu lama.. terus cari.. n memandangkan aku terlebey advance dr biasa2, (coz kali ni aku tgk drama yg masih lagi ditayangkan d sana & actually shooting nya pun lum abes lg) so terpaksa la aku tgk online..

Banyak perkara berlaku sejak2 aku hooked up dgn BOF nih,,
hehhe Kak Farah telah ku pengaruhi utk sama2 tgk BOF & WGM Joongbo.. n total success!! Well at least ada gak org yg nak bersembang pasal mende ni dgn aku,, masa kami dalam waktu2 bz x hengat.. Its a good stress release! I mean it.. It totally works on me,,!
~aku active balik dlm forum mesra.. kenal la some of the regular forumnists there..
~aku dah de activate account Facebook.. why? ntah.. malas coz x sempat nk masuk situ dah..
~got my JLL3092.. n bermula lah imaginasi ku kalo nampak no plat keta atas jalan raya, hehehe.. JHU la, JPY la, JND la..

Next!

Jula Juli Juling

Hehe saje je nak menyebut tajuk cerita yg katanya tgh hot kat tv.. ye ke tidak..aku x tau coz aku x tgk n x de perasaan nak tgk..

My only concern is the word Juling yg aku saja2 je tambah sebelah Jula Juli tu.. Weh gere? (cakap korea skett) .. mata ku mcm nak naik juling bila membaca esei anak murid ku.. waduh2..

Baru je sgt2 abes February Monthly Test aritu.. tup2 bila year 6 suppose to have their UPPM1 skang, the other classes pun nak kena exam gak.. hadoi.. x paham aku..

err malas nak komen panjang.. tp aku stress menanda paper esp paper 2.. Kalau yg year 6 punya tu x pe la lagi coz mmg dorang patut sit 4 UPPM 1 pun.. tp yg lain tu.. dah la aku sowang2 pegang 4,5,6... erk. dah la keje2 per keranian x abes2.. LET.. Buddy Support.. n now SBOA.. those panitia thingy lagi.. nk train bdk utk public speaking n story telling competition lagi.. performance masa assembly lagi..

Aghhh..

Didi.. ikhlas kan hati mu. senyum... senyumm... (that's y i really need 2 find good stress relieve.. agar aku x pk sangat pasal kepenatan menjalankan tanggungjawab ini)