Saturday, 10 March 2012

The holiday begins!

Assalamualaikum

Kaki masih berbalut..

T______________T

Masih dalam proses pemulihan..

Seperti biasa cuti sekolah aku mesti berbekal dengan kertas jawapan pelajar untuk ditanda.
Cuma kali ni menanda dengan kaki berbungkus lah ye huhu.

Selamat bercuti bagi yang bercuti  & menjalani hari-hari bekerja untuk yang bekerja =)

p/s - nama je bercuti, tapi kami masih perlu bekerja,,

Thursday, 8 March 2012

oo-ka-ki-ku

Salam..

Malang itu tidak berbau kan..

Petang Isnin 5/03/2012, dalam kegopohan aku nak ke PPD untuk Taklimat Pengumpulan Data Pendaftaran UPSR, terjatuh lalu terseliuh..

Depan pintu rumah aku je pun..   T__________________T

Masa tu hujan, lantai pun licin.
Bukan nak salahkan lantai, salah diri sendiri ni sebab cuai dan tak berhati-hati..

Lepas jatuh tu, terhincut-hincut, terus memandu.
On the way tu, memang dah terasa hazab nya.. Sempat jeling kaki, ada 1 benjol besar telur ayam.
Tapi apakan daya masih terus memandu tak boleh stop, perjalanan quite jauh & kawasan yang dilalui adalah hutan.
Nak mintak orang ganti pun, it was too sudden.
Terfikir kalau aku ada di tempat orang lain, akan hangin juga kalau tiba-tiba terpaksa ganti ke PPD (last minute pulak tu)..

Akibatnya, lepas dekat 4 jam menahan sakit, siap naik turun tangga 3 tingkat @ PPD maka lepas tu kaki kiri aku terus bengkak.

Ini bukan terseliuh yang biasa-biasa rupanya.
Hampir seluruh bahagian kaki kiri (bawah, bukan betis) aku bengkak.
Termasuk jari jemari kaki & tapak kaki pun rasa tegang.

Nak berjalan memang payah. Apa lagi nak keluar bekerja.

Hari kedua (Selasa), dah panggil orang datang mengurut. Sakitnya tak boleh nak cerita, huhu.
Petang pula kawan dan suaminya tolong bawa ke klinik & farmasi.
Doktor kata tendon dan urat kaki aku yang cedera lepas terseliuh tu.

Dan hari ni, Khamis 8/3 (hari ke-3 cuti) aku akan ke klinik lagi untuk mintak sambung MC lagi 2 hari.
Tidak boleh ke sekolah lagi.
Jalan pun begini, macam mana nak naik tangga..

Dalam pada pelajar tengah amik periksa minggu ni.. Semuanya aku main kirim-kiriman dengan jiran a.k.a rakan 1 sekolah.

Apapun..
Doa cikgu mengiringi kamu semua dari sini sahaja..

p/s - sehari dok umah best jugak. masuk hari ke-2 & 3 mula terasa boring nya...
p/s/s - sayangi & hargai kaki kita... Antara anugerah Allah yang tak ternilai dengan emas permata. BERHATI-HATI SENTIASA, =)