Tuesday, 25 May 2010

Got vitamin M?

Salam.
Yay. Ketemu lagi. Dah lama x apdet blog. Sampai ada sorang penziarah yg menegur.. Maafin ya. Cikgu sudah masuk zon bz..

Minggu ni anak2 aku dalam tahun 6 exam. Kejap je dah UPPM 2 (Ujian Pengesanan Prestasi Murid).. Budak2 tu apecer agaknya.. Siang malam kami cikgu2 sumbat sumbat dan sumbat.. nak tengok jugak apakah hasilnya..

My paper would be this Thursday. Aku nervous sebenarnya sebab soalan kali ni agak tough, especially paper 1. Bolehkah kamu semua? Huhuhu.. I want to give u A, as much as u pupils want. Tapi show me that u'r deserved.

Next week would be the turn for year 1-5 pupils. Yang ini lagi aku nervous..especially my Year 5 kids.. argghh rasa nak demam kalo ingat pasal budak2 nih.

Tahun ni aku ada pattern students yang agak pelik. Biasa bilangan pelajar cemerlang dalam 1-1 kelas ialah pelajar perempuan kan. Maaf, bukan woman chauvinist ye..tapi it's a fact!
Tapi nampaknya my Year 6 kids this year prove that that is not so true. Bilangan pelajar dalam kedudukan top ten dikuasai oleh boys.. Huhuh.. Bravo!

Tapi cuma Tahun 6 2010 ni aje la.. My year 5 students..huhuhu yg perempuan nya aje lah yang menyenangkan hati cikgu sikit. Yang lelaki?
......
They got lavish Vitamin M.
Vitamin Malasssss