Sunday, 26 April 2009

I wish i could 4give u

I feel like burning that bloody motorcycle..
dari tadi lagi (almost 2 hours ago)aku dengar insan kurang prihatin nih me mress2 enjin moto dia..mcm dia sowang je la kan yg ada moto dlm kampung nih..

masalah nya ini dah malam..
u x blaja ke konsep bunyi yg akan jelas kedengaran pada waktu malam..
kot ye pown nak test enjin moto gi la bawak jauh2 kat ujung kampung tu

by all means i really cant see any reason why u should do it here..
here..dkat kawasan yg ada owang duduk nih...

ufffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku lepas tension kat sini..
its better than aku menjerit..
suara ini perlu di save kan bila perlu
untuk esok
lusa
after lusa
after after lusa,,,

emm..cool kak cool
heh

Thursday, 16 April 2009

4:13-17

Gossip boy???
==========
Awal minggu nih ake dikejutkan dengan 1 berita x baik.
Ada students badmouthing me.. cakap psl menda xx plak tu.
N I never expect that to come from those pupils.
2 ari aku asyik terpikir pasal perkara tu.
Skang aku dah neutral..malas nak amik pot sgt.

Next!

Pemantauan
=========
Owh who likes to be observed? especially by the superior..
Tapi sometimes it good rite.. it give people the pressure.. manusia akan bergerak bila ada pressure (tak tau la org lain..tp aku, iye!)..
Aku yg bbaru ni pressure menyiapkan 8 fail2 SBOA (ujian lisan or School Based Oral Assessment) akhirnya boleh menarik nafas dgn lega bila pentaksir tu selamat memantau fail2 aku..
Skang baru la meja ku tak semak dengan timbunan fail..


Next!

TV as sleeping tool?
===============
Bagi aku skang tv adalah 1 alat yg leh membantu aku utk tido..
Yaa.. the moving object / peoples in tv really help me to doze off
Aku dah jadi mcm org tua2 yg tertido bila tgk tv..hehe

Balik kampung
============
Bz nya aku..
Rasa mcm dah lama x balik kampung menjengah keluarga
Memandangkan Sabtu nih aku x de apa2 kegiatan so boleh la pulang ke desa esok

Thursday, 9 April 2009

My Other Blog - unexpectedly significant..

2day, my colleague and I have been talking about my friendster's blog..which has been neglected for quite a long time..

erk..mmg dah lama gila x jengah umah tu..

so tadik dgn semangat yg berkobar2 aku bukak blog tuh, & dgn semangat berkobar2 gak utk 'meranapkannya'.. Ingat nak delete dah..

tp semangat aku takat berkobar-kobar je..bukan semangat waja..
coz bila baca2, terimbas balik memori yg aku dah terlupa..
memori masa praktikum dulu..
cancel la dgn delete. aku sayang memori itu..

aku mmg dah stop update blog tu..mmg x nak update dah pown..tp somehow x sampai ati nak delete..
So let it be..

http://sapphire-flat.blog.friendster.com

Wednesday, 8 April 2009

Celik IT

Ni kes dah terlebih rajin ni.
More than a post in a day.
Kalo dah malas habis bersawang-sawang blog nih.
~.
But once in a blue moon, somehow the amatur writer ni terlebey rajin (rajin x bertempat ek..keje yg patut di sudahkan x siap-siap gaks)

ssshhhhh!!!

Tetiba aku tingat kisah yg berlaku last week's Monday..so b4 aku sendirik terlupa baik aku coret kan di sini..

Celik IT?
~~~~~~~
Al-kisah,, aku kena ajar subjek ICT Literacy kat Year4..
Syllabus pun dah hampir habis,
Last week's lesson aku decided nk ajar topic network & internet
Well what can u expect from 10-years-old pupils.. from rural area..
Tak suma ada pc kat umah apatah lagi kemudahan untuk surf internet.

::::gedebak gedebuk gedebak gedebuk aku ajar teori yg simple2::::

Aku bawak bbudak tu turun g Pusat Akses utk try online..hands-on experience
As planned, aku sruh dorang bukak Google Engine Search..

aku:"Okay, here you can find information about almost anything that u want.."
aku:"Start typing,..anything,, anything that u want to know "

Bebudak ni pun mula lah..
"cikgu, boleh ini...boleh itu..kita nak tgk ini..kita nak tgk itu"

When I move around to help them through the task..
Deng!! ada sowang budak tgh type "Pontianak vs Pocong"
yg sebelahnya plak type toyol
hampeh.

aku: "cancel2.. saya tak mau kamu cari info mengarut2.. Ok everyone. Type 'angkasawan'.. Find info about angkasawan".

Semua nampaknya tekun mengikut arahan aku.. aku round lagi.. n budak yg td nak carik info pasal toyol tersengih2 tgk aku..

aku:"artikel apa yg kamu baca? Muzaffar ke Faiz?"
Sxxxxl:"cikgu, nih xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"

and deng!deng!deng!

Dalam banyak2 result yg kuar . budak ni g bukak artikel "Angkasawan & kekasihnya"
Sxxxxl:"cikgu, nih gambo teman wanita angkasawan cikgu"

Adoi..yay! x pe la kot..consider tu salah aku.. dorang x blajo lagi topik Netiquette
Minggu ni aku terus ajar.(Monday).
N budak tu lah cth terbaik utk content dlm topik ari tuh

My Blabber on a holiday~~~



Ari nih kami warga Johor bercuti sempena keputeraan Sultan Johor..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Best jugak.. sekolah dua hari..cuti sehari and sambung lagi dua hari..
Kalo aku pun rasa best apatah lagi bebudak sekolah kan..

Next!

Bibik in action
~~~~~~~~~~~~
Cuti sehari ni jugak ku isi dengan xtxt ala-ala bibik..
Gosok baju utk minggu ni n minggu depan
Sapu umah bawah. Umah atas nanti la Ahad ni aku kemas..ahaha
Pengurusan kain; lipat, basuh, sidai
Kemas benda2 lam fridge
Masak2..

Next!

Pengurusan Fail, Lesson Plan, etc - Dilly Dally
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Alahai lomah den..
Patutnya at the moment aku dok ngadap laptop ni aku kena wat suma2 kat atas tu..
Tapi seperti biasa aku sukar mengawal diri bila dah online
Ayat seterusnya bleh ditafsirkan sendiri
By the way aku akan buat juga arini .. tp nanti2 lah..miahaha

Next!

It's show time!!!
~~~~~~~~~~~~
Aku ni kan
Asyik2 beli beli beli cerita
Tapi x tgk2
Tapi nak wat cemana..
Bila dah letih2 balik keje, mmg x de nafsu nak tgk..
Ada x ada pun aku resting my eyes and mind dgn re-play short vid pasal JoongBo/X-Men
Kalo tv lam umah ni mmg sangat jarang aku n housemate bukak
Dolu masa x dpt siaran sebok nak pasang Astro
(If u must know, kat kawasan aku tinggal ni kalo x pasang Astro mmg x dpt siaran apa pun)
Bila dah pasang x tgk tv pulak..

Next!

Serabut
~~~~~~~~
Serabut n serabai. Nih nak marah kat celcom nih. Im a celcom broadband user. N since last month got message from celcom mengatakan yg aku dah exceeded the limitation of bandwith usage..which they claimed should only be 5GB per month.

Hellloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kenapa masa beli dulu mende2 ni x de diterangkan pown? wujudnya policy cam nih?
And actually aku hangin gak coz before ni dorang canang2 la pay 'only RM68' tp actually bila dpt bill RM71.05..
caj yg lebey tu utk itemized bill n tax..
ish..cakap la jelas2 n terang2..
its not that aku berkira utk bayar RM3.05 tu..
tp the point is aku geram dorang x terus terang dr awal.
Apsal ek. Marketing strategy ke?
Haish.
Mencik!

Sunday, 5 April 2009

Songs that make me remember JoongBo's Moment

We Got Married-Kim Hyun Joong(Shillang) & Hwang Bo (Buin)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
We Got Married is a reality South Korean variety show. Joong-Bi couple was the 5th couple joined that show and left the program on December 2009.

Well the details of this program can be read if u google urself.. Hihi im too lazy to write nor copy and paste.

The point is I've hooked up with this couple ever since I watched them. They really made (and make) me laugh and cry.. released my 10-sion and help me recover the fatigue of doing the jobs..

This song appear in EP26 , as extended birthday gift from shillang to buin.. so sweet..
I just want to share the lyric and song, as the other JoongBoers did..
Komawoyo, Sherry!

~Glen Hansard and Marketa Irglova - Falling Slowly~

I don't know you
But I want you
All the more for that

Words fall through me
And always fool me
And I can't react

And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black

You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won
Take this sinking boat and point it home

We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along

Download this song:
http://www.mediafire.com/?onn3xrfmdmj

**Song's Link credit to Rebby from Rebby's Music Sanctuary**

Saturday, 4 April 2009

When the blood went upstairs

Kekadang.. aku rasa seriously I need to buy this stuff.. Alat menyukat tekanan darah..

Hohoh emo kah aku? Lately aku rasa aku dilanda penyakit stress. Ke sbb skang aku dlm fasa PMS.. or aku lapor..

Just now aku sgt geram dgn printer lam Pusat Akses tuh.. Bleh plak kuar error msg 'No Paper..No Paper'... padahal sikit punya byk paper aku dah letak.. Sakit ati aku.. Tambah sakit ati sbb ada yg x bagi marks exam lagi.. walllawehhh geram giler.. nanti aku jgk yg nak kena masukkan..Korang yg bagi lambat.. Haishhhhh

Its not even a working Saturday..but here I am.. bukak tutup bukak tutup door printer nih.. Hangin! Kangin!

Wednesday, 1 April 2009

18 SX

Bila kita dah masuk alam pekerjaan ni, forsure berjumpa ramai dan macam-macam orang.

1 golongan yang pada aku memang tak boleh blahhh adalah golongan yang otak kuning.

Surprisingly, golongan otak kuning ni tak terhad pada kaum lelaki saja ye. Yang perempuan pun tak kurang juga.

I wonder, apa yang dorang rasa ek bila bercakap-begurau-bercakap -bergurau pasal x-rated issue ni.
Kepuasan?
Kebahagiaan?
ke, terangsang?
..

Mungkin sebab aku begitu selektif pasal kawan dari zaman sekolah sampai kat U, so aku takde pengalaman berkawan dengan golongan macam tu.

Seriously, its really hard 4 me to cope with these people. Kalau cakap sikit-sikit, yang light-light tu, boleh lah lagi diterima. Mungkin gurauan untuk menceria suasana.

Yang meloyakan tekak ni yang jenis cakap-cakap-cakap sambil bersulam gelak kah-kah-kah.
Lepas tu, topik memang hardcore pulak tu.
Like, takde orang dah kat keliling kau masa kau dengan gahnya bercakap perkara sebegitu.

Lepas tu, mesti nak orang sekeliling bagi support kat kau, dan kalau ada jenis yang buat tak tau , orang tu terus kena cop, kunun-kunun orang tu suci sangat la, saja buat-buat tak paham.

~~~~~
(*-*)

kita bako je ye!!