Friday, 23 May 2008

Its a Long B-R-E-A-K

Jumaat 23 Mei 2008
-------------------------------------------------------------------------------
Lamanya aku x mengapdet blog.. Sampai ada org tu kata dah beratus2 kali dia singgah masih tgk posts yang sama.. well, iye ke beratus ratus kali Cik Afie? hehehe

Well its not that i dont want to update it my dear, BUT (notice the big but there,) i've some reasons..
1- Internet disruption
Aku pun nngak ngerti mengapa..tp lama jgk la berlaku gangguan wireless conn kat cni. Bkn
public AP je tapi AP dari rumah warden pun x functioning.

2- Kebizian yang tak dapat dielakkan
Sejak awal Mei ni hidup aku agak huru hara sbb Seminar Kajian Tindakan && Inovasi,
Pedagogi serta Pameran Bahan Bantu Mngajar pada 7-8 Mei yang diwajibkan kepada
kami untuk menghadirinya. Kalau setakat 'hadir' tu mmg x pe la.. Bawak diri je attend
seminar tu.. Masalahnya aku kena present untuk dedua hari tu.. miserable sungguh..

Memula tu masa aku tau aku kena present teori n inovasi, i made noise (huhuhu), then my classmates tuka org.. mana aci, org yg sama kena present byk kali. After that ada lagi yg x pueh ati n mintak our lecturer yang pilih, sapa yg patut peresent..aku mmg dah terasa2 yang aku still akan kena..mmg pun,tp at least cuma present 1 je..
Tetiba dapat plak berita yang aku kena present jugak Kajian Tindakan.. err yg ni mmg x leh argue la sbb mmg dr awal the power to decide is given to our dear Dr Faridah..
sudahnya,, selama 2 hari seminar berlangsung aku kena present..
Aku tau, mungkin ada yang terdetik dalam hati, "alah,apa benda yang nak kecoh2, present je la, kan cikgu mmg keje nya buat presentation".. yess, betul, itu 1 fakta tp situasinya mmg la sgt x sama.. in class its between me and the pupils. BUTT in this seminar, i'll be speaking in front of the reps from BPG, few Ketua Unit Praktikum from all teaching colleges in M'sia, lecturers, and the teacher trainees..

Aku malas nak ingat sangat detik2 keserabutan tu, tp yg pasti sumanya dah berlalu.. n yg paling x sangka i'm the 2nd runner up utk pembentangan kajian tindakan.. erm apa2 aje lah sbb aku rasa semuanya dilakukan secara terpaksa.. cuma prinsip aku walau mcm mana terpaksa pun, at least i'll put some effort on it.

p/s-sebenarnya bila dah lama sgt tinggal, rasa malas gila nak apdet.. idea pun x berapa nak dtg, mcm hujan yg dah lama x menjengah bumi perlis yg kering kontang ini..