Tuesday, 23 May 2006

Customer Is Always Right?

Suma org pernahjadik customer kan.. kot x maknanya dia tu bkn orang biasa, tapi mungkin orang utan, hehe.

Masa jadik csr dulu, sumtimes aku hangin gak dengan 'pe-el' customer yang byk cengkadak.. compaint itu, merungut ini, marah sana, && tak puas ati begitu begini.. Tapi lepas aku dah bertenang² && pk balik.. dorang mmg ada hak nak complaint, marah, ataupun merungut.. sbb dorang jugak yg membayar utk service yg dorang expect, pakai & guna.. Cuma kekadang tu cara dorang meng ekpress kan rasa ketidakpuasanhati(err, ada ke perkataan ni dlm bm ek.. lantak la.. ) cam keterlaluan.. Ye la, kitorang cuma csr.. bukannya technition apatahlagi manager, director ataupun lain² org atas²an tu.. cuma org bawahan yg bertanggungjawab menyelesaikan masalah dorang sekadar termampu.. Habis² terror pun, leh tolong troubleshoot ikut manual yg kitorang ada.. Lain la kalau aku ni manager kepada technition², yg kalau boleh nak aje aku assign technition kat setiap case² crirical yg memerlukan dorang, dan kalau boleh waktu tu jugak aku harap problem customer leh settle.. Tapi kalau dah namanya pun first level technical support.. jadik apa² makian, cercaan, kemarahan + apa² yg seaktu dgn nya suma terhumban kat kitorang..




Monday, 22 May 2006

A life as an unemployed person

Masuk hari ni, dah minggu ke-3 aku x keje.. Rasa cam kembali ke zaman lepas abis study dulu.. Tp dulu aku kat umah, so x der la terasa sgt.. Skang dok menyewa dgn kengkawan, pepagi bile tgk suma gi keje, ada la satu perasaan cam x best, sbb satu masa dulu aku pun akan kuar rumah pepagi buta utk bekerja.. Sebab tu kot, weekend je aku mesti iron baju aku byk² mcm dedulu.. mmg la aku bkn pegi bekerja, tp mungkin aku perlukan baju² dah siap ber iron tu untuk pegi memana (panggilan utk interview contohnya, insyaAllah...)

Friday, 19 May 2006

Going to be 24?

24 years old already? Ahaha going to be lar! On this coming 29 September.. Lambat lagi, tp biler tgk sorang sorang member dah mencapai usia tu, rasa nya x lama lagi sampai la turn aku.. Pejam celik pejam celik tengok² dah besar dah ye.. Terasa cepatnya masa berlalu.. Tak berapa ingat sangat memori zaman dulu, certain² je yg leh ingat.. Dari zaman comot² masa sekolah rendah (skang pun comot gak aku rasa,..heh!).. pastu masuk zaman remaja.. struggle utk peksa² kat sekolah & universiti, sikit² kumpul kenangan dan kawan².. pengalaman..

dan kendian pelan² dah masuk era 'remaja bangka'.. mcm skarang ni.. Nak kata dewasa sgt pun tidak, tapi nak kata remaja x patut pulak.. Term tu aku first² dengar dr mulut dj Isma Halil Hamzah.. Masa tu rasa cam kelakau plak mendengornya sbb tu melekat sangat kat kepala aku.

err.. ada lagi satu benda, pasal umur doplohpat ni.. nak kata aku concern sangat psl bende ni pun idok la juga. Sbb aku x nak menyusahkan kepala aku pk pasal tu, banyak lg benda lain nak dipikirkan. & kebanyakan masa pun aku mmg x pk..Tapi kekadang tu terpikir la gak.. Maybe sbb nombor 'doplohpat' dah nak dekat dekaaat je ngan aku..
Masa aku lahir, umur ibu 24.. Sekarang umur aku pun 24.. tapi,.......er tatau nak komen n wat ayat camana... Kesimpulan nya, di usia yg bakal menjejaki doplohpat ni, aku x mcm ibu aku..