Wednesday, 24 January 2007

Childish n crybaby

Childish ke aku? Yg aku pasti ttg diri aku sendiri ialah aku perasan.. cepat perasan.. just in term of perasaan yg mudah tercalar & cepat kecik ati..

Aku rasa.. dia x suka kan aku.. aku pasti topic tu sbnarnya ditujukan khas utk aku.. mungkin aku mmg childish.. tp dalam usia yg dah nak menjejak suku abad ni aku akan cuba berubah.. kecik ati ttp kecik ati, sbb tu fitrah azali manusia yg bernama Didi Kartika Osman, tapi aku akan pandang & nilai komen tu dari pelbagai sudut yg +ve... InsyaAllah

Aku rasa aku mmg agak childish tp sometimes aku bleh je berperangai matang.. tgk masa, tempat dan keadaan.. Okeh.. azam aku utk esok ialah menjadi manusia yg lebih matang..

Sunday, 14 January 2007

At the very beginning of James Bond Yr..

Lama giler x meng update blog nih.. macam dah ber purnama² rasanya.. within this period mcm² la yg dah berlaku kat diri aku ni.. perubahan.. penghijrahan.. kelainan.. pertukaran.. ada yang ke arah yg lebih baik & x kurang jgk makin worse.. huhu.. aku pun manusia besa yg selalu alpa, tapi still beringat².. cuma kadang mcm.. landasan terpampas geseran <---- rasanya cam pernah jumpa ayat ni masa blajo fizik dulu..

Tahun james bond-2007 ; aku bukak lembaran baru dgn azam yg kononnya berkobar² kat dada, akal dan hati.. tak pernah aku rasa mcm ni sekali. Aku rasa penyebab utamanya kenapa aku begi2 b'smangat waja ialah 'kesukaran' yg aku dah rasa sepanjang tempoh aku dah x bergelar undergrad student ni.. Selain dari diri aku sendiri, dan mereka² yg senasib, hanya Tuhan je yg tau apa yg aku rasa selama ni..

Selama berbelas tahun bergelar student, aku mmg jarang sgt gagal.. kalau tergelincir sikit² tu mmg ada.. tp untuk exam² besar dgn izin Tuhan aku dapat score.. mungkin sbb x pernah merasa sesuatu yg betul² perit, once aku diuji berkali² dlm usaha aku mencari kerja yg seswai, aku rasa sakit sgt.. sakit kat hati.. sampai aku rasa penat.. letih..