Wednesday, 29 August 2012

Mentally Exhausting

Musim kemuncak nak UPSR.
2 minggu je lagi. Eh, tak sampai 2 minggu dah kot.

Penat kot. Waktu bersama-sama budak-budak tu lebih panjang dari biasa.
Waktu yang dipenuhi dengan sesi tanda kertas, self/individual-couching & bebel-bebel.

Mungkin kalau mereka ini behave, macam student² yang nampak kool dalam drama, aku takde lah penat sangat.. huu

Tapi namanya budak kan. Kalau tak menggelenyor memang tak sah..
Sabo je la.

Aku tak de la nak kata pelajar-pelajar aku ni pandai sangat..
Tapi kalau nak dibandingan dengan mereka 6-7 bulan yang lalu, ada la nampak penambahbaikannya.

Dari tak tau buat ayat, sekarang dah tau.
Dari tak reti mengarang, sekarang dah boleh la, tak banyak..sikit.
Dari tak boleh sedor dan perasan kesilapan dalam ayat yang dorang tulis,,,, sekarang dah boleh.

Wish you all the best my dear students =)

Friday, 24 August 2012

Kunjungan teman di hari lebaran

Aku tak tau situasi ni terjadi pada orang lain ke tidak..

Ni kira pemerhatian aku sendiri la ye.. Based pada lingkungan orang-orang di sekeliling aku ni.

Bila raya.. kawan-kawan datang beraya. Kita pun sama-sama beraya.
Adakah memang sepanjang masa begitu? Maksud aku, dari kecil membawa kepada dah dewasa ni, adakah kawan-kawan korang dan korang sekali memang saling kunjung mengunjung?

Apa yang berlaku pada aku; ye semasa masih kanak-kanak memang kawan-kawan rajin datang beraya. Naik basikal pun jadi. Aku pun sama la tu. Lepas dorang datang rumah aku, aku pulak kayuhh basikal datang rumah korang. Takde la sampai habis rumah classmate sekelas aku bertandang.. Cukup la 3-4 rumah kawan yang rapat-rapat. Ai tak berapa nak fofulerr ok masa kecik-kecik dulu.

Bila dah remaja, macam tak ada sangat. Masa tu nak kayuh basikal rasa macam "ek elleh kosser kot nak kayuh-kayuh berpeluh-peluh ketiak".. Nama nak naik motor pun tidak juga. Zaman-zaman aku remaja dulu, jarang-jarang jugak kot dapat lesen mak pak nak hangkot motor bawak beraya. Orang lain aku tak pasti, tapi makpak aku memang tak bagi la kan..hua hua hua,,
Ada tak ada pun, kami gi naik bas. Bas ting tong tu.. Tu pun kena plan la.. Rumah orang tu mesti tak jauh dari jalan besar.. Ada jugak la dalam ingatan aku ni kami pergi beraya naik bas. Remaja sangatt eh. Tak nak kayuh basikal dah. Tapi dok terkepit-kepit pakai baju kurung ayu-ayu tunggu bas tepi jalan.

Dah lepas sekolah, aka zaman U.. Panjang sikit langkah untuk member-member yang dah ada lesen kereta & motor. Boleh la free free beraya kalau dapat lesen guna kereta mak pak. Aku? Tak lepas jugak. Tak ada lesen lagi masa tu. Ada tak ada pun, kalau ada kawan yang memelawa nak datang umah pick up & pastu hangkot sekali beraya,, barulahhh aku beraya. Nama nak mintak makpak tolong hantar nak gi beraya memang tidak la kan..
Masa kat U, beraya jugak, gi rumah member guna public transport je. Dah nama duduk KL kan, gunala segala LRT Komuter yang ada. Member-member yang boleh drive pun sangat baik hati, sanggup pick up di stesen-stesen public transport untuk membawa teman-teman baik ini beraya. 

Now, dah keje. Dah ada kereta. Patut boleh beraya. Tapi rupanya makin tak beraya rumah member-member. Boleh tak aku nak kata masa aku dapat lesen tu dah boleh dikira macam dah expired? Eventhough tak ada istilah expired untuk orang amik lesen.
Maksud aku cengini:
Masa aku muda dan member-member pun masih single mingle, aku patut dah boleh bawak kereta macam dorang dan pergi beraya.. Tapi masa tu yilek pocik takdek lesen.
Now dah kerja, lambat sikit dapat kerja stabil & akhirnya berlesen & berkereta.. Masih single, tapi nak pergi rumah member pun macam segan-segan sebab dah lost contact.
Huuu dulu ko payah nak beraya rumah orang so macam mana sekarang orang nak beraya rumah kau kan?
Member-member pulak paham-paham la once dah bekeluarga memang unpredictable & unsangkarable.

Kau boleh kontek diorang bebila masa yang kau hendak tapi terimalah kalau diorang tak available untuk melayan kau masa tu. Sangat berbeza dengan masa bujang-bujang dulu.
Dan diorang pulak bebila masa yang diorang hendak boleh kontek kau, regardless masa tu kau sibuk ataupun tak.. Mungkin sebab diorang berasaskan logik, "Apa yang orang bujang takde anak/suami nak sibukkan yeh"

Baiklah, aku bukan nak pertikaikan pasal tu. Itu sesuatu yang aku terima sebagai hukum alam. Sesungguhnya kawan-kawan di masa bujang,, mereka telah memberi komitmen & layanan yang baik kepada teman-teman. Cuma lepas berkeluarga of course keluarga mereka jatuh pada tempat pertama..


Balik pada kisah beraya.
Ada tak ada pun beraya rumah rakan sekerja la nanti bila dah balik ke tempat kerja.

Pemerhatian pada adik beradik:
Pun lebih kurang sama.
Tahun lepas habis SPM, kemain lagi member-member yang datang dah macam rombongan marhaban. Jejak puluh-puluh OK,..
Kakak-kakak ni tengok aje laaa kawan adik-adik datang bertandang.
Sambil mengenang saat-saat berkawan-kawan macam tu dulu..

Tapi tahun demi tahun..
Aku tengok bilangan kawan-kawan adik yang datang pun makin menyusut.

Ye.. fenomena samakah?


Thursday, 23 August 2012

Phishing?

Ikut kamus wordweb dalam laptop aku,

Phishing means The luring of an internet user to reveal personal details (like passwords and credit card information) on a fake web page or email form pretending to come from a legitimate company (like their bank)

Pernah beberapa kali aku dapat emel macam ni.. Semua tu kononnya dari bank tempatan, konon nak suruh aku update info.. macam kat bawah ni:


Masalahnya bila masa pulak aku ada akaun bank ni ye?

Banyak je benda yang suspicious dalam emel ni..
*emel penghantar tu macam tahpape je.. [dot]co[dot]za??
*x de logo bank pun
*ape hal simple sangat introduction nya?

Ni lagi satu.. dah lama dapat thru akaun emel yahoo. Malas nak delete sebab nak jadikan bahan entri dalam blog.. Lepas tu tangguh3 sekarang baru nak buat..

Ini kononnya from CIMB.

Yang CIMB ni.. memang ada akaun. Tapi entah aku tak berapa nak percaya la.
Lagipun pernah baca kat front page Maybank2u, yang diorang takkan buat sebarang verification begitu, nak call2 ke email2 ke untuk tanya sebarang info. So i guess it applies to all banks.

Memacam penipuan manusia sekarang di zaman cyber ni ye..

Oh ye. Pernah beberapa tahun lepas dapat call, konon dari petronas, kata aku menang sejumlah wang.
Ribu-ribu jugak la.
Masalahnya...
Apebenda pertandingan aku masuk aku pun tak tau?
Masa tu aku jobless lagi.. Sah-sah miskin. Duit dalam bank pun tak berapa nak ada. On what basis tiba-tiba aku nak terpilih untuk menang wang yang banyak camtu kan?

Ye, aku memang sarkastik. Orang nak bagi duit pun banyak soal.

Tapi fikir logik laa mana ada orang nak bagi duit senang-senang macam tu aje kan.
Lagi pelik, bunyi suara tu macam jauhhhh je kedengaran dalam telefon tu. Tak berapa nak jelas.
Lagiii pelik suara yang bercakap tu dalam telo Indon. Erk? Pekerja Petronas Indonesia kah?
Lagiiii pelik dia mintak no akaun maybank aku untuk dorang masukkan duit.
Masa tu aku yang innocent siap cakap, saya tak ada akaun bank tu. kalau akaun bank lain boleh tak,,
Dan mamat tu siap leh kata aku kena bukak akaun maybank ataupun pinjam no akaun keluarga/kawan dulu..
Derrrr..

Masa aku dah keje cikgu pun, pernah lagi dapat call macam tu.
Punn mintak no akaun maybank. Masa tu aku dah bijak menjawab-jawab ni.
Dia cuba belit, aku pun belit-belit sama.
Sekali dia putar, aku pun putar-putar seround dua.
Tanya aku dok mana la..
Aku cakap la aku dok pedalaman. Which is quite betul la. Endau kira ceruk apa.
Pastu aku belasah je cakap bank jauh dari tempat saya ni. Betullah tu.
Ada 1 bank je kat Endau. Kalau nak yang lain kena travel sejauh >< 30km.
Last-last dia tanya pasal akaun bank.
Aku kata aku tak ada akaun maybank. Akaun Bank Pertanian boleh tak?
Terus mamat tu letak phone.
??

Banyak kali jugak aku cuba ditipu, kan?
Aku pun tak tau kenapa.


Aku x sure sebab malas nak mengkaji macam mana penipuan sebegini diorang buat..
Cuma lepas tengok drama korea-Ghost, aku paham sikit-sikit kot, (see ada jugak la pekdah tgk drama huhuhu)

Once kita klik certain2 link dalam emel mencurigakan ni, kita macam beri laluan untuk dorang menggodam PC kita.
Dorang leh curi info penting & mungkin sampai ke tahap merompak duit dalam bank.. Especially mereka yang aktif guna perbankan internet.

Macam mana kekdah diorang buat. Jangan tanya.
Aku dulu belajar IT tapi tak berapa nak advance sampai ke tahap itu.
Come to think of it,, mana ada institusi yang nak mengajar benda-benda advance macam ni pada student.. Karang semua pun sibuk nak buat keje-keje macam ni..
Semua nak ambil jalan mudah nak kaya.

Dulu-dulu, belajar la pasal IT Security tapi sekarang hampehh 1 benda tak leh nak recall.
Ada jugak belajar buat website tp maafin aku memang tak minat programming.
Java Programming? MySQL? err jenuh aku pikir perkataan ni tadi, ya ampun berkarat sudah otakku.

Ada tak ada pun, 2 je kot saki baki ilmu dari Ijazah IT aku yang aku praktikkan.
1- Penggunanaan Photoshop - sebab aku selalu nak edit gambar. Baik untuk blog atau simpanan. itupun tahap basic2 aje.

2-Ilmu men download -  ini belajar secara tak rasmi.. Pelajaran yang lecturer tak ajar tapi gigih belajar sendiri pastu praktikkan gila-gila punya.. dalam computer lab.. sama ada ada lecturer di depan (dalam kelas) ataupun masa guna general lab.
Down memory lane ni kalau nak imbas balik cerita dan kegiatan men download.
Kot tak tak kan pernah dapat gelaran 'Ratu Download',,
hehehe

Tetiba rindu zaman belajar di U






Sense-less?

Nama pun raya kan

So adat la kalau gambar keluarga di hari raya di upload di laman-laman sosial / blog.

Cumaaaaa yang tak berapa nak best ialah berada dalam situasi nak kena explain sesuatu..

ehhh aku ingat dalam kelas je nak kena explain2 dengan budak.. Rupanya kat FB pun kena eh..

Dalam situasi yang macam mana?
 
Ye, dalam situasi begini ye,,

Nampak gambar-gambar raya yang ada muka aku, SEMUA pun terang jelas lagi bersuluh menampakkan yang aku masih bujang. Belum berkahwin. Memang dalam SEMUA gambar pun tak ada nampak bayangan lelaki a.k.a suamiku. Tapiiii masih nak bagi komen macam ni kat bawah gambar: "Didi..still single ker? Selamat Hari Raya "

Aku nak terangkan pun macam malas..
Sudahnya aku terus tak kuasa nak respond apa-apa LANGSUNG dalam FB.
Tengok je.

Ini pun sebenarnya dah banyak hari aku dok contemplating nak tulis ke tak nak tulis ke tak jadi entri..
Sebab it is something that lingers in my head & heart.
Aku tak tau nak luah kan kat orang lain. Family? Friends?
Tak kan tetiba je aku nak bukak topik macam ni kan. Out of blue. Tetiba je.

Come on, peeps.
Use your brain ok.

Dah tu,let say aku ada suami & dah kahwin beberapa tahun dan masih tak dikurniakan anak, kau nampak dalam semua gambar.. tapi kau tergamak nak tanya, " Didi masih tak ada anak kaa?.. Selamat Hari Raya..."

Aku tau, aku tak boleh kontrol apa orang nak cakap & tanya.
Lepas aku tulis semua-semua ni pun, aku sedar, its up to them nak kata & tanya apa.
Mungkin, kalauu..kalau ada insan lain yang terbaca tulisan di blog picisan ni.. & you,, yes you who are reading these right now pernah terdetik nak bertanya macam seorang Encik kat atas tu.. boleh tak, fikir dulu.. sebelum bertanya.

Kalau katakan tak boleh,, nak jugak tanya soalan-soalan macam tu..
Finnneee.
Tanyalah..
Mungkin sampai masa aku rasa gagah nak jawab, aku jawab.

updated:
Attribute to him yang bertanya soalan.
Aku capture & abadikan kat sini.
Dok kat FB sana.. lama-lama masuk archive kan.
Kot-kot aku 'rinduuuu' dengan feeling perasaan liang selibu ditanya soalan macam ni, tak yah susah-susah cari dalam FB.. back read dari blog je.. senang..

Wednesday, 22 August 2012

Drama Krazeeee Comeback

Salam Aidilfitri untuk pengunjung bertuah blog ni.

Bertuah sebab tiba-tiba stumbled upon blog yang bosan ni huhuh. Sebenarnya tak tau la nak kata bertuah atau malang.

Tak ada apa yang menarik pun di sini, seriously. Nak kata memberi informasi pun bukan.. Cuma once in a while aku teringin nak berkongsi cerita / a piece of mind. Tu pun sesekali yang sangat sesekali..

Selain tu, aku rasa fungsi utama blog ni pada aku ialah sebab beberapa muka surat yang aku jadikan penanda buku.. Iyolah, anytime anywhere kalau aku rasa nak akses laman-laman web yang aku kerap kunjungi, takkan nak salin dalam notebook / henpon kot.. (Pssst.. once upon a time,,, back in 2000-2003 aku memang wat cenggitu, salin all those urls dlm buku nota.. gigih tak?? Itu zaman disket berleluasa, zaman guna komputer dalam makmal komputer, zaman berforum bagai..Pendek kata zaman di mana sapa yang ada pen drive dikira sebagai sorang yang sangat techno & berduit... gitewww.. padahal sekarang... )

Kan dah melalut..

Berbalik pada tajuk kat atas, nak gebang pasal drama je pun. Cuti sekolah ni aku manfaatkan dengan tengok drama korea.. Hellooo.. walaupun aku memang hantu drama korea tapi hakikatnya semasa hari bekerja aku tak berapa layan sangat drama-drama ni ok. Exceptional 1-2 drama je.. Tu pun kalau sempat je. Kenapa??

Ye,, sebab jenuh berdrama dengan student sendiri dalam kelas.. Nak-nak bila sekarang asyik berkepit dengan budak tahun 6 dari pagi sampai tgh hari.. Mau tak berdrama.. Macam-macam drama dilakonkan hari-hari..

Eh melalut lagi..

Baiklah, di sini ada beberapa drama yang membuatkan aku tengok cam zaman-zaman dulu.. Stok tak berenti,, dah lama tak jadi macam ni..

Hanakimi / To the beautiful you..
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Spins of dari versi Jepun & Taiwan.. Nakk jugak ada dalam versi korea.. Ala-ala Boys Over Flower & It Started With A Kiss la..
1 yang pasti... Aku under estimate citer ni kot.. Sebab Boys Over Flower & ISWAK tu, bila dalam versi korea je terus jadi tak best..
So aku ingat Hanakimi Korea ni pun ala-ala 2 drama tu..

Tujuan asal tengok: Memula memang tak nak tengok sebab awal-awal tu masa tengok cut version, raw lagi..,, macam ermm alahai tak de daya tarikan. Then tetiba lepas semua citer-citer kat bawah aku tengok sampai current episod, tetiba rasa nak bagi chance kat citer ni..
Kalau nak beza membeza, antara 3-3 versi, macam tak boleh nak bezakan sangat. Hanazakari No Kimitachi E banyak part lawak + tak masuk akal.. Tapi still menghiburkan & comel juga. Seingat aku masa versi Jepun tu baru release memang fofulerrr di kalangan peminat J Dorama..
To The Beautiful You ni, nampak lagi elegan kot & lebih realistik. Umpan nya, dah tentu barisan pelakon yang jugak idols.. ye, remaja-remaja kat luar sana yang fanatik K-POP mungkin dari awal dah ada high expectation dengan drama ni. Shinee's Minho & F(x)'s Sulli..
Aku? Sah-sah bukan lagi remaja. Tapi tak semestinya remaja & peminat kpop je yang boleh kenal mereka, dak gitu?


Arang & The Magistrate
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Baiklah drama ni pada aku lagi best dari Hanakimi tadi.. Cuma, aku dari awal memang dah ada high expectation kat drama ni sebab castings & storyline yang mantap.. Lepas tengok, memang terbukti best.. Cuma compare dengan Hanakimi, aku rasa terkejut sebab Hanakimi tu not bad.. Cemana eh nak kata.. the element of surprise tu berbeza gitu..
Hanakimi-aku surprise sebab drama tu lebih baik dari apa yang aku sangka
Arang-aku surprise & teruja tengok banyak scene dalam tu..

Tujuan asal tengok: I like the storyline, plus suka main casts.. Shin Min Ah & Lee Jun Ki. Cukup 2 orang tu je daya tarikan utama.
Malas weyh nak taip sinopsis. Berminat, google sendiri.
Tapi memang best! Lepas Moon Sun rasanya inilah saeguk drama yang menarik.. Walaupun baru tengok 2 episod. Genre ialah komedi ye. Boleh laa nak release tension.

Miss Panda & Mr. Hedgehodge
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Citer yang aku tak sangka best.. Tapi kalau nak compare dengan Arang, memang kureng sikit la dari Arang..

Tujuan asal tengok: Sebab Seung Ah is there. Seung Ah ni selalu bawak watak tempelan je, macam dalam ISWAK/Playful Kiss & The Moon that Embrace The Sun. Aku boleh dikatakan suka la kot tengok dia berlakon, tempelan-tempelan pun. So bila tau dia adalah main cast, nak juga cuba try test.

Selain tu saje je nak tengok si Donghae ni berlakon cemana.. Not bad la.. Idok le kayu.

Dan keputusannnya,, teruskan tengok,

May Queen
=-=-=-=-=-=
Tengok drama ni serious feeling nya macam tengok drama Giant.
Tak tau nak explain cemana tapi gitulah feeling nya.
Long drama, jejak 30 episod. Pasal kekeluargaan, manusia miskin kaya, jatuh bangun, love triangle (elemen wajib drama korea) & memacam la.
Dah tentu ada part yang dragging.. Tapi apa susah,, kita pun drag aje laa timeline tu..
Yang pasti, best & aku akan follow.

Tujuan asal tengok: Sebab Jae Hee & Kim Rae Won are there! Tapi setakat 2 episod pertama memang best. Those actors tak muncul pun lagi, sebab sekarang tengah zaman kanak-kanak.. Tapi itupun dah best. Kalau tak best, tak kuasa kot aku nak follow. Masa ku berharga, ok! Especially bila dah start naik sekolah nanti..




The list keep going.. Ada lagi yang dalam waiting list ni..
Heh.. memang berdrama sungguh ye.

Monday, 13 August 2012

Drama dalam kelas

Bukan sesi berdrama dalam pembelajaran ye.
Kau bawak watak ni, aku bawak watak tu
No no no no no
Bukan itu yang aku maksudkan.

Ni drama ala-ala kisah benar gitu.
Hari-hari ada skrip tersendiri.
Kadang-kadang skripnya dekat nak sama.
Situasi? Kadang-kadang macam lebih-lebih kurang je.
Ni lah namanya drama kehidupan.

Kata guru umpama pelakon, kan?
Ye, hampir setiap hari berlakon lah aku.
Macam-macam watak kot..
Kadang jadi cikgu garang
Kadang jadi cikgu pelawak
Kadang jadi cikgu serius
Kadang jadi ala-ala spy / wartawan..
or kekadang jadi cikgu bermulut laser.
Kadang-kadang dah macam mak-mak / akak-akak
Jadi ala-ala bibik pun pernah.

Semua tu dengan harapan,
Satu hari nanti, pelajar-pelajar ni akan tahu.
Dalam hidup ni ada masanya memang kita kena berlakon.

Walau ada orang kata, "jadilah diri sendiri, jangan berlakon jadi orang lain."
Derrr,,, tengok keadaan dan situasilah..
Kalau macam aku ni, terus terang by nature aku memang seorang yang tak berapa nak mengambil peduli dan kisah sangat dengan keadaan sekeliling.. ye, aku suka buat hal sendiri..
Tapi melangkah ke dalam zon sekolah, nak tak nak kena la ambil tahu juga.
Bukan sekadar ambil tahu je ok, bertindak sekali ikut kesesuaian.


berDrama berFikir

Dah lama kot aku tak layan cerekarama melayu kat tv.
Tapi kali ni entah kenapa lepas tengok terus rasa nak tulis sesuatu.
Rasa macam fikiran aku dok memutar-mutar berfikir pasal cerita tadi.

Aku ingatkan cerita baru.. Rupanya cerita recycle. Dah pernah tayang tahun lepas. Aku je yang tak tau.

Sinopsis:
Bara Cinta Ramadhan
Malek, seorang pemandu lori yang sudah berkahwin dengan Rozita & mempunyai 3 anak. Mereka tinggal bersama ibu Rozita dikampung. Hidup cukup-cukup makan, tak macam keluarga adik Rozita yang agak senang. Menjelang Ramadhan & Syawal, si ibu mentua & adik ipar Malek mendesak agar Malek berkongsi membeli langsir & perabot baru. Malek yang memang bergaji kecil terasa sesak, tambahan pula dengan Rozita yang termakan hasutan ibunya agar menuntut dibelikan barang kemas.

Daripada awal sampai tiga suku cerita, dikisahkan dengan dengan mak mentua Malik.yang agak annoying, dok membebel-bebel dan perli-perli Malek anak beranak. Perli pulak tu depan-depan biras, menantu & cucu-cucu..

Tapi, bila difikir-fikir ada jugak logiknya kenapa orang tua tu jadi macam tu,


~Dorang dulu kawin lari kat sempadan, pastu tak keluar belanja pun.~Dah 13 tahun kawin, tak ada penambahbaikan dalam cara hidup.
~13 tahun kawin, tak pernah belikan barang kemas apa-apa untuk isteri, walau sebentuk cincin.
~Persiapan raya selalu kantoi-kantoi.. Kadang ada kadang tak ada..

Mak mana yang boleh selamanya berdiam diri tengok anak sendiri hidup macam tu kan...
Aku yang tak de kena mengena pun terasa ketidakadilannya untuk isteri itu.

Tapi towards the end, bila si Malek tu pinjam duit bos & belanja-belanja juadah buka puasa kat Bazaar Ramadhan & aku pun boleh teka apa jadi pastu.
Sad ending.
Makanan terbang melayang.

So, terus moral cerita ni terarah pada: Jangan paksa suami menyediakan sesuatu diluar kemampuan..

Kan ke bagus kalau diselitkan babak Malek / Rozita tu buat kerja-kerja sambilan untuk cari duit sikit-sikit. Berniaga kecil-kecilan ke... bercucuk tanam ke.. menjahit ke,,  Kurang-kurang takde la rasa macam,,, 13 tahun kottt kawin tapi macam pasrah je dengan kehidupan macam tu. & lepas tu macam dah kebuntuan tak tau apa nak buat dah.

Tak pasal-pasal cerekama malam ni buat aku menaip entri baru.. Haihh
Tapi at least cerita tadi lebih bermakna dari cerita neelofa kul 7 isnin-khamis tu.. huhu
Cerita ni, ada jugak pro and cons yang kita boleh buat kita berfikir.. & cuba paham kenapa agaknya watak tu berfikir macam tu.
Kalau citer neelofa tu, serius sampai sekarang aku tak paham kenapa skrip/jalan cerita tu mesti nak macam tu..
(ada couple yg terlanjur & si pempuan dah pergnant.. pastu masih boleh keluarkan babak couple tu berdua dok manja-manja, tanya-tanya mengidam apa, pujuk-pujuk & paling tak boleh blah teka-teka & bitau jantina baby..)
Aku tak paham-paham kenapa mesti nak tunjuk babak camtu & memang tak boleh nak paham.
Aku tak tengok mana pun, cuma sehari tu tertengok sebab biasa sambil bersiap nak berbuka aku on tv.. terbukak la cerita tu.

*Senang je kot nak download cerekarama 'bara cinta ramadhan' ni.. google tajuk drama & memacam link akan kuar..