Friday, 13 November 2009

Trip to Cameron Highland - Recaps

When: 16 - 18 November 2009
Where: Putrajaya, KL, Cameron Highland & Nilai 3
Why: Bcoz of the courtesy of my housemate, Kak B who gave her quota to me.

--------------------------------------------------------------------------------------


Ujung tahun.. kebiasaannya kebanyakan sekolah akan menganjurkan field trip utk students.. especially for the Year 6 pupils. Sekolah aku dah selamat gi ke Melaka on Deepavali. As for my housemate plak, sek dia planned utk ke Cameron. Dia ada 1 kuota utk bawa sesapa jua yg disukai,,, maka aku telah terpilih heheheh..


Nak dijadikan cerita, dekat2 dgn tarikh lawatan tu housemate aku terpaksa mengiring budak utk ke sukan org asli peringkat kebangsaan kat Taiping. (Yes, she teaches in SK Orang Asli). Utk tak menghampakan housemate aku yg beria-ria nak aku pegi.. dan juga utk tak menghampakan hati aku sendiri (nyeh3!!) sbb aku x pernah sampai kawasan tanah tinggi di Pahang itu.. Dgn selamba todak nya aku pun ikut aje la rombongan sekolah org lain. Takpe..sbb aku mengenali hampir semua warga SK itu.. walaupun kenal gitu2 je. Lagipun aku kan dah biasa jadi Lone Ranger yuhuuuuuu...


Sesampai saja kami di sana asrama SK Tanah Rata adalah tempat pertama yg kami tuju. Lepas menjamu selera, kami meneruskan perjalanan ke Pasar Malam Brinchang. Takde gambo langsung yg aku amik utk dijadikan kenangan waktu kat Brinchang ni, memandangkan aku begitu bz membeli belah.Ahahaha~ aku membantu memajukan ekonomi negara. Lagipun aku berjalan bersendirian. Lebih senang utk aku bergerak n kawal speed kaki aku ni ke sana sini.




Then, we headed to the hostel again. Sejuk gila air paip kat sana ek. Mcm mandi air dr peti ais. Hidung aku pn sampai sengal2.


Pagi Ahad di Cameron Highland dah tentu x sama dgn pagi Ahad di Endau ataupun Parit Raja. Tapi udara & air paip yg dingin bukan 1 alasan yg kukuh utk aku tak mandi subuh tu. Nak ikutkan hati mmg malas nak mandi sbb sejuk gila.. Tapi memandangkan aku bakal berjalan jauh sehari suntuk tu maka kena la mandi jugak. N I'm glad I did. Tak payah tunggu turun dari Cameron... Waktu membeli belah kat Cameron lagi aku dah rasa berlengas sbb jenuh berjalan. Kalau tak mandi pagi tu tak tau la kan mcm mana hazab nya rasa melekit.


Kalau ada peluang lagi.. Kalau dipanjangkan usia ini... aku mmg teringin nak pegi situ lagi.. Sbb banyak benda yg aku bayangkan aku nak pegi n buat kat situ tak tercapai.. Begitulah kalau mengikut rombongan..hehehe.. Apapun aku ttp bersyukur & berterima kasih sbb diberi peluang utk ke sana. First time in my entire life..

Trip to Malacca - Recaps


When: 17 October 2009, Saturday (Its Deepavali)
Where: Malacca
Why: Because Im one of the single tc there (uhuk! uhuk!.. no offence. Im having fun, though, sbb aku x pernah g tempat2 tu)
Hmphh.. aku tak berani nak tolak task ni (eh eh mcm aku leh tolakkk...) sbb aku dah skip rombongan marhaban sek a week b4 this trip. Lagipun mmg realiti nya aku yg single lebey senang utk bergerak. Lagipun gi jenjalan secara free kan.. sambil2 layan n care 4 the kids.. layan kan ajer...
Tapi biasalah..mana ada berjalan yg tak penat kan.. Penat mmg penat sbb kami gi tempat2 bersejarah tu dgn berjalan menggunakan 2 kaki sendiri.. Masuk sana keluar sini.. Naik sana turun sini.. Tapi sekurang2nya membakar gak kalori dan lemak di badan ini. Chewah. Ayat cover x menahan.

Sharing is caring - SS501 Love Like This

I just want to help myself to keep track of this link. Projek masa cuti sekolah when Im in the great region of downloading. Now its hampeh since the coverage is real crap.


SS501 - Love Like This



The melody is addictive.. (Well, at least for me!)