Saturday, 31 October 2009

Kalau Bukan Tamak Apakah Namanya....Part 3

OKEH!

Now lets check the English Series

ON-GOING
1) One Tree Hill Season 4
2) S/Natural Season 4
3) Gilmore Girls Season 1
4) Gossip Girl Season 1
5) Ugly Betty Season 1
6) Charmed Season 1
7) Pushing Daisies Season 1
8) Kyle XY Season 2
9) The OC Season 1

NOT EVEN START
1) One Tree Hill Season 5
2) One Tree Hill Season 6
3) Ugly Betty Season 2
4) Heroes Season 3
5) Monk
6) Dead Like Me
7) My Name is Earl
8) House Vol 1
9) Eureka Season 1 & 2


Anime pun ada..hehehe

ON-GOING
1) Naruto Shippuuden
2) Yakitate
3) Hana Yori Dango

4) Bleach
5) Slam Dunk
6) Tennis No Oujisama


NOT EVEN START
1) School Rumble

2) Howl Moving Castle
-------------------------------------------

Dd ko mmg T.A.M.A.K

Kalau Bukan Tamak Apakah Namanya....Part 2

Con't..

OK skang aku tgh korek2 plastik KDrama plak

ON-GOING
1) Get Karl! Oh Soo Jung
2) 30 K Miles in Search for My Son
3) Witch Yoo Hee
4) Evasive Inquiry Agency

NOT EVEN START
1) 3 dads and 1 mom
2) Cinderella Man
--------------------------------
Tak la se dasyat list JDorama aku kan..

Sebenarnya Mark "ON-GOING" to bkn la betul2 aku konsisten me nengok nya.. Ada yg dah berbulan2 or maybe hampir setahun aku x continue tgk.. Hehe pepaham sendiri la kenapa.. KDrama biasanya panjang berjela episod nya n sampai 1 tahap kalo citer tu x betul2 menarik minat aku maka aku akan 'bersara' jap dr menengok nya..



OK skang turn Chinese Drama

ON-GOING
1) Hot Shot
2) Tokyo Juliet

3) Why Why Love
4) Romantic Princess

5) Eternal Happiness
--------------------------------

Tuesday, 27 October 2009

Kalau Bukan Tamak Apakah Namanya....Part 1

Entri ni meant 4 me to reflect myself..

I always wanted to count on how many of 'unsettling drama/series' that I piled up under my bed. Yes.. I put them all in a box.

Lets start with Japanese Dorama.

ON-GOING
1) Hotaru No Hikari
2) Atashinchi No Danshi ** just finished.. skang tgh addict dgn theme song nya.. (Infinity - Girl Next Door)
3) Love Shuffle
4) Mr. Brain Currently watching.. Leh tahan la.. Takuya's act is always superb!


5) Seigi No Mikata Memula mcm best.. Lama2 aku tension dgn keganasan heroin..terus jump ke ep final.
6) Buzzer Beat No rapport established.. Baru tgk 1st EP..
7) Puzzle So..so..
8) Oh! My Girl
9) First Kiss

10) Tsubasa No Oreta
11) Last Friends
12) Bombee Man
13) Kurosagi The Movie
14) Hana Yori Dango 2
15) Proposal Daisakuen
16) Shomuni 1
15) Hanakimi SP
16) Hana Yori Dango The Movie
17) Utahime
18) Last Christmas
19) Hero The Movie
20) The Grand Tribe
21) Hana Yori Dango SP
22) 4 Shimai Tantei Dan
23) Brother Beat
24) Tiger n Dragon


NOT EVEN START
1) Triangle a little bit bored. Drama penyiasatan.. Membuatkan aku tertido2..
2) Boss Drama penyiasatan. Leh tahan best..
hing.. Medical/hospital/ER Drama.. Excellent! Cant stop watching. Excellent sampaikan aku siap bersila dpn laptop, supaya jari jemari ku senang me rewind part2 yg aku x paham.. n mencapai kamus di sebelah. Medical Term can be very confusing!
4) Kami No Shizuku
5) Tokyo Tower
6) Gokusen 3 SP
7) Shomuni 2
8) Shomuni 3
9) Satorare
10) Kekkon Dekinai Otoko
11) Rookies
12) Anego
13) A Million Star Falling From Sky
14) Hataraki Man
15) Sapuri
16) Haken Dignity

----------------------------------------------
OK.. Mmg mengaku byk gila..
Tapi ini baru list of JDORAMA

~ This is the other side of me...
~~THE GREEDY DD
erk...






Friday, 16 October 2009

Counting the minutes

180 minutes..
Lebih kurang la..
Masa yang tinggal, sblm aku nak gerak ke sekolah..

Hoh? Dah 5 hari berturut gi sekolah.. Tak cukup siang, malam pun mau pegi ke.. huhu.. Rajin nya kamu..?

Off course tidak.. Sebagai salah sorang cikgu yg masih berumah yg tak bertangga, aku diwajibkan jadi guru pengiring kumpulan rombongan pelajar ke Melaka.

Serious kami malas (kami, kumpulan guru bujang).. Tapi what to do.. Nama pun wajib kan. Kang banyak2 sgt cakap kena smash huhuhu.. Hadoii.. dah la nak kena gerak tgh2 mlm.

Haishh.. Anggap je la aku menang 1 percutian sempena Deepavali nih.