Thursday, 28 May 2009

Typewriter yang dibuang

Its been a while..Lama nya x apdet blog.. Ive been bz..bz with the exam week. Biasalah habis je ujian cecikgu akan bertungkus lumus menanda kertas.. kerna dihambat oleh su peperiksaan..hehe..well aku dok kat tgh2..antara yang dihambat & yang menghambat.. Menghambat kerana aku merupakan assistant su peperiksaan.. Dia hambat aku, aku hambat plaks org lain..bleh? Tp x de hambat apa pun..aku paham kebizian mereka.. Dorang pun paham dilema aku.. Ada x de pun, yg kena hambat sorang je, incik yg mengajar paper sivik, KT & KH kelas aku. erm..biasalah incik itu.bosan.


Erm.. apa kaitan bebelan aku dgn title kat atas tu? x de la..actually its about wallpaper. aku teringat masa aku nk discuss jawapan exam dgn bebudak year 4 bebaru ni..aku bkk powerpoint dr laptop aku.. biasala, nk cover line..aku dah tuka la wallpaper kim hyun joong aku awal2, dan aku gantikan dgn wallpaper yg 'general'..


bleh plak ada sorang budak ni persoalkan.. "Cikgu, kenapa benda tu kena buang?"


critical thinking sungguh anak2 murid aku..alahaiiii..


Ini la gambo nya

Friday, 8 May 2009

Shaldan oh Shaldan

Shaldan! Shaldan yang ku kenal sejak zaman 3rd year masa belajar kat UIA dulu.. Shaldan yang sering menenangkan perasaan.. yang selalu menghadirkan 1 rasa bahagia....

Bila ku m.e.n.g.h.i.d.u.n.y.a

erk?? apaan sih?

At-10-tion
Entri ini bukan lah berkaitan dgn seseorang yang bernama Shaldan. Tidak. Shaldan adalah nama sejenis air freshner. Hehe.. Atau nama penuhnya Shaldan Pot

Aku mmg mula perasan air freshner nih masa 3rd year kat UIA dulu.. Org yg bertanggungjawab memperkenalkan aku secara x sengaja (erkk sbenarnya beliau x tau menau pun pasal mende ni)ialah Mdm Zulfa yg ajar aku C Programming. Kalau lalu dpn bilik dia hidung aku ni salu menangkap 1 bau yg enakk g2.. Satu ketika aku masuk dlm bilik dia n aku perasan.. Aahh ini lah punca bau wangi nih.. Nama, bentuk & rupa bekas air freshner ni terus ku hafal..

Dan setelah beberapa thn berlalu.. aku masih menggemari Shaldan..especially Shaldan Marine Soap.. Tp dek kerana harganya yg agak mahal (pada aku la) aku tidak la sewenang2 nya membeli.. Kerap kali waktu di supermarket aku akan tinjau2 bahagian air freshner nih..kalau ada akan aku amik n pegang2..juga membelek harganya..

Tapi apa yg kerap berlaku juga ialah aku akan meletakkan balik Shaldan ni di tempat asal..setelah otak aku membuat kira-kira ringkas budget yg dibenarkan untuk aku berbelanja.. Tapi bebaru ni aku dgn tegar nya mengambil dan memegang Shaldan Pot kuat-kuat..Tak mau lepaskan.. Hihi aku mesti beli kali nih!!

Oh wanginya bilik aku sekarang dengan haruman Shaldan Pot Marine Soap nih..
~Lalalalalala

Monday, 4 May 2009

Confusing English

1. If Fed Ex and UPS were to merge, would they call it Fed UP?
2. Do Lipton Tea employees take coffee breaks?
3. If olive oil comes from olives, where does baby oil come from?
4. If people from Poland are called Poles, why aren't people from Holland called Holes?
5. Do infants enjoy infancy as much as adults enjoy adultery?
6. Why is the men who invest all your money called a broker?
7. If horrific means made horrible, does terrific mean made terrible?
8. Why is it called building when it is already built?
9. If a book about failures doesn't sell, is it a success?
10. If you're not supposed to drink and drive, then why do Bars have parking lots?
11. If you take an Oriental person and spin him around several times, does he become disoriented?
12. If vegetarians eat vegetables, what do humanitarians eat?? Human ???
13 . If working hours are meant for working, then why are you reading this???
Ahaa I insist to respond to thirtieth point.. Im not browsing/reading this during working hour okay.. we sensei are not that free to online during 7am - 2 pm.