Thursday, 22 January 2009

I'm Not Ready 4 a Holiday

Err.. cuti kami sempena gong xi fat choiii selama 4 hari dilanjutkan kepada 9 hari.. tp cuti berganti yer... Memula dlm meeting dah sebulat suara nak cuti 2 hari je..Isnin dan Selasa..sbb x de sesape dlm sek yg akan sambut Chinese New Year.. Lagipun kalo amik cuti panjang nak kena ganti..malas la.. Baik ganti utk cuti yg perlu2 je.. Mcm Raya Pose ke..

Tetiba last minute dpt news.. kena cuti gak.. n kena ganti gak.. heh cuti paksaan la ek.

Haih.. apa kena.. bkn selama ni u long 4 a break ke.. tetiap ari pun menunggu bila lah nak wiken.. n ble dah ptg ahad tertunggu plak utk wiken seterusnya..huhuh buruk tul perangai..

Aiseh.. aku pun x tau lah.. Skang mmg tgh peak period utk kami cecikgu.. aku rasa aku berjalan pun dah x seropa org.. N ini pengalaman pertama aku menghadapi suasana awal tahun.. Kalo aku tau mcm ni byk nya keje.. bleh gak aku wat sikit2 masa cuti panjang dlu..


Cam x de perasaan n aku x plan lagi nak balik ble.. Rasa mcm nk settle kan dlu tuisyen bebudak.. n arghh fail2 panitia yg menunggu2 utk di update..

Saturday, 17 January 2009

I'm a killer..

Setelah sekian lama berperang.. dan bermusuhan.. akhirnya, ada pihak yang terbunuh. Menunjukkan aku telah menang, dan 'dia' yang tewas. Aku dah x sanggup menjadi 'kuli'.. mengemas dan mencuci 'berak kencing' nya (pardon me 4 being a bit gross here)..

dialah...









Mianhada, Saranghanda..





Rasa mcm lama gler dah x tgk tv.. huhu sejak dah naik sekolah ni mmg aku cam x de perasaan nak gk tv. Ari ni balik dr aktiviti koko, lepas makan2 n sambil mengemas lebih2 kurang, on la tv.. Eh ada lagi rupanya citer ni kat tv.. hmm kalo dah namanya astro, mmg la.. bkn citer minggu lepas je yg dia dok ulang.. citer bulan lepas pun masih ditayangkan. Bukak channel 303 n tgk2 ada drama ni. Layan kan..

Dulu masa tgk kt vcd rasa mcm x berapa nak best.. tp skang bila tgk balik rasa mcm best plak. bleh plak siap feeling2..


Bila dah feeling2 plak..biasa lah aku ni mesti nak dengar2 ost dr drama ni.. Sib baik aku ada gak donlot2 dulu.. leh gak dengar..

N credit 2 a fella yg bagi aku vcd drama ni.. kengkunun hadiah masa kitorang konvo dulu.. aku tau dia x kan baca blog aku ni tp x pe lah aku nak berterima kasih gaks.. in case 1 day aku terlupa yg vcd tu hadiah dr dia.

Friday, 9 January 2009

Selamat Awal Muharram & Happy New Year 09

Pejam celik pejam celik sekejap je dah masuk tahun baru 2009. I tot time flies really fast since i attached in this soooooo peaceful area, Endau.. eheh.. bukan aku nk me ngomplen sekali lagi pasal tempat ni.. tp I mean it.. i really feel that sekejap gile masa berlalu sejak aku mengajar kat sini.. sekejap je dah 3 bulan and now dah masuk bulan ke lima aku jd sowang cikgu... mungkin sbb keje2 yang banyak x hingat menyebabkan aku terlupa pada masa yang berlalu.. Tanpa segan2 aku nak mengaku yang I longed for the weekend in every week day.. Biarpun weekend aku diisi dengan keje2 yang aku bwk balik dr sek, yg mmg khusus utk dibuat pd weekend..tp aku dah terbayang aku leh rilex2 wat keje sambil minum secawan kopi, diselang seli kan dgn xtvt main games hehe tgk dvd hehe n layan citer2 kat tv...

Tahun Baru Azam Baru Semangat Baru
Hmm mcm org lain gak aku pun ada azam tahun baru..
1) Less talk more works (i mean the works that designated to me..)
2) Aku tanak tangguh2 keje
3) Aku nak simpan duit..
4) Aku takmo amik tau sgt pasal trivial matters kat sekolah.. lantak pi la.. yg aku tau aku wat keje aku n aku x mengaco org yehh..
5) Should gain as much teaching experiences s possible.. b4 aku apply utk tukar sekolah..yeah aku nak mintak tukar juga satu hari nanti..