Sunday, 22 March 2015

Something to share - question paper (English KSSR Year 4 Paper 2)

Hi. Di sini aku nak share soalan periksa (Ujian bulanan) untuk subjek BI Tahun 4 (KSSR).


So, this is the question that I set for my year 4 pupils, for the first test (Ujian Sumatif 1). Chapters covered are Unit 1&2 (Our Community & Spending Wisely). By the way, I was in charge for paper 2. So no Paper 1 ya. It was done by other teacher.

You can download it here

3 comments:

  1. Hai, Assalamualaikum. Jalan2 sini, jumpa link dekat google tadi. I was looking for any materials to refer in preparing my exam paper for my year 5. Emm tapi tu lah, yang banyaknya jumpa masih format KBSR. Dengan KSSR ni still takde format yang dah confirm. Bingung bingung. By the way, I have done my paper 1 for Peperiksaan Semester 1 which covers the topic of Family Day; Saving, Spending, and Sharing; and Superheroes. Feel free to contact me, would send you via Telegram. 011-29851029. Thankyou. :)

    ReplyDelete
  2. salam...kenapa sekarang sukatan pelajaran agak susah bagi pelajar tahap 1 & 2 untuk tahun 2016?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam.

      Pada pendapat saya, silibus untuk sekolah rendah telah berubah jadi lebih mencabar sejak 2011, tahun bermulanya kurikulum baru, KSSR. Masa tu, pelajar tahun 6 sekarang (2016) adalah di tahun 1. Persoalan kenapa silibus makin susah, tak dapat lah saya nak menjawab nya sebab bukan saya pun yang menetapkan silibus. Saya cuma mengikut flow sedia ada. Mungkin salah satu sebabnya ini antara usaha nak menjadikan / persediaan rakyat Malaysia untuk jadi manusia yg lebih berpengetahuan tinggi.

      Delete