Saturday, 27 July 2019

Hiasan kelas dan bahan untuk guru Sempena Bulan Kemerdekaan 2019

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Aku perasan, post lama aku berkenaan bahan hiasan kelas sempena bulan kemerdekaan, adalah antara yang selalu dicari.

Post ini.  (<=== Tekan)

Bersempena dengan itu, aku up semula satu post baru berkenaan bahan bahan yang boleh diguna pakai, untuk guru. Kat sini, aku compile kan semua yang mungkin berkaitan dan kita gunakan.

Disclaimer: Semua bahan ini adalah bukan milik asal penulis blog. Ia adalah perkongsian dari pelbagai individu dan syarikat, yang bermurah hati untuk berkongsi. Semua bahan di ambil dari pelbagai group Telegram.

Bahan-bahan ni bukan original dari aku. Aku dapat dari pelbagai sumber, terutamanya dari group² Telegram. Terima kasih kepada cikgu cikgu Malaysia yang sangat lah rajin dan bermurah hati berkongsi bahan. Aku kredit kan sekali nama orang yang share, di sini. Kalau tak ada nama tu maknanya aku tak tau nama orang yang share..

Sekiranya ada tuan empunya bahan yang terjumpa semula bahan nya di sini, aku ucapkan terima kasih daun keladi sekali lagi ya.. Semoga Allah memudahkan urusan kalian, Amin..


Bahan Menghias / Tampal Tampal / Gantung Gantung:
======================================
Bahan menghias dari Cikgu Diana Ahmad
Bahan ni bahan 2018, tapi cikgu cikgu boleh guna kan kreativiti sendiri untuk ubah suai kan. Nope, I dont have the edited not editable version, cikgu, hehehe. Aku tak rajin.. huhuhu.

Bahan menghias - Tokoh tokoh kemerdekaan


Bahan Mewarna (bukan bahan terkini 2019, mohon di edit ikut kebijaksaan sendiri...)
=================================================================

















  

Topeng:
======




Kertas Kerja

Okay, setakat ini itu saja yang aku jumpa..
Mana yang perlu di edit, mohon edit sendiri. Jangan request benda yang tak ada ya.. Aku share apa yang aku ada sahaja. Itu pun cuma sharing, memanjangkan sedekah jariah cikgu lain. Aku sendiri pun pemalash lipash nak buat bahan dan hias-hias ni, huhuhu.

Till then, assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment