Monday, 6 July 2015

Poster / Gambar Mewarna Tema Ramadhan / Aidilfitri

Assalamualaikum,

Aku perasan tiba-tiba ada yang tersesat masuk ke sini atas keyword carian poster mewarna tema bulan Ramadhan & Hari Raya ye? Hehe.

Seingat aku, aku pernah share poster/gambar mewarna sempena kemerdekaan je.
Jadi, setelah aku kumpul-kumpul dari group cecikgu rajin di FB, inilah yang dapat dikumpulkan. Oklah takmo cakap banyak, download lah jika memerlukan.

Right click
Open in a new tab
Go to the new open tab with the picture
Right click on the picture
Save image as..

Masukkan gambar dalam Mic Word.
Print.
Fotostat.

Ohye dekat poster/gambar tu memang dah ada tulisan. Yang itu jangan tanya aku cemana nak buang, aku pun tak tau.. Anggapla tu saham tuan yang create poster tu ye. Dorang yang lukis so dorang ada hak nak letak apa-apa kat situ. Sesambil diorang promote laman web / business diorang juga. Apapun marilah bersyukur dah ada yang sudi buatkan poster tu. Tinggal download dan taraaa. Selamat untuk digunakan dalam kelas PSV / DSV / program berkaitan.

Adapun aku yang berkongsi dan panjang-panjangkan poster tu semua di sini pun tak dapat nak guna dalam kelas,, sebab tak mengajar PSV mahupun DSV. Rasa terpanggil untuk kongsi sebab kesian tengok orang yang mencari. Setidak tidaknya tak lah sia-sia termelawat blog picisan aku ni huhu.

Sebelum tu.
Disclaimer. Gambar ni semua bukan aku yang lukis ye. Aku save dari group di FB dan laman web berkaitan pendidikan.
Sekiranya ada yang rasa aku tak patut share di sini sila beritahu, aku akan delete entri ni.

All pictures shared credit to:
http://www.ekssr.com
Group FB TC Teacher Collection
Group FB Galeri Cikgu Rajin 2
Group FB BBM Stuff dan Keceriaan Sekolah











New Addition on 9/72015
Atas ni sampul duit raya. Comelkan.

Ok, selamat mendownload.
Kalau rajin nak tinggal komen cakap terima kasih pun takpe. Aku jawab teruslah. Sama-sama. Hehhe. (Tak nak pun takpe. Dah kenapa nak paksa pulak kan.)
Dan tak payah lah tinggalkan komen mohon download, mohon download ye. Gambar tu memang untuk cecikgu download. Kot tak tak di share di situ huhu.


Bye! 'Ilal Iqa', Ma'as Salamah~

1 comment: