Friday, 20 November 2020

Embara Kasang diselimuti Oasis dan Tinta Haramain


Assalamualaikum.. 

Siapalah yang tak rindukan Haramain kan? Lebih lebih lagi mereka yang pernah di rezekikan menjejakkan kaki di sana.. Kenangan mengerjakan haji dan umrah pastinya sentiasa tersemadi di sanubari... Dan sentiasa dihimpit rasa rindu untuk ke sana lagi. 



Yang belum berkesempatan, saya juga hampir pasti anda menyimpan rasa dan cita cita juga untuk ke sana. InshaAllah, sampai masanya, udara dari tanah suci juga akan melalui rongga hidung dan dada. Betul, masih oksigen yang sama, tapi tak dinafikan ianya lebih istimewa. 


Ha! 

Saya nak ajak anda semua pencinta Haramain dan bakal tetamu Allah sekalian untuk dapatkan buku-buku nukilan Hajah Masnira Ramli ini. 


Kenapa kena beli? 

Sebab saya suruh. Hehe. Tak, tak. Saya nak ajak anda terbang secara maya ke sana, dengan membaca karya Hajah Masnira Ramli ini. Beliau adalah anak Malaysia yang sudah menetap di sana selama 10 tahun. Dan masih di rezekikan berada di bumi barokah itu hingga hari ini, bersama keluarga kecilnya. 

Sebagai seorang yang dah lama menetap di sana pastinya beliau kaya dengan pelbagai pengalaman dan kisah tersendiri. Semua ini di garap dengan baik hingga lahir lah buku, Embara Kasang diselimuti Oasis, dan karya terkini beliau, Tinta Haramain. 


InshaAllah, anda tak menyesal membelinya sebab selain dari mengimbas memori berada di sana, kita disajikan dengan kisah warna warni kehidupan sebagai anak rantau di sana. 


Anda yang biasa travel, pasti juga suka. 

Anda yang belum berkesempatan ke sana, akan jatuh hati juga. 

Kenapa? 

Sebab banyak kisah menarik pertembungan budaya antara benua. 


Harga sebuah buku ialah RM27. Jika mahu kedua duanya, harganya RM54. Sebagai tanda penghargaan kepada pembeli dan pembaca, bakal disertakan juga minyak wangi yang diterbangkan khas dari Makkah untuk anda. Wuuu mengimbas kenangan di Haramain lagi dengan perfume arab 😉



Jadi, tunggu apa lagi. Boleh klik link di bawah dah teruskan pembelian ya. Saya tunggu.. 😆❤️❤️❤️ (yang ada akaun shopee boleh beli dari link shopee, dan save beberapa RM untuk kos pos!.. Ha bijak ke... sangat bijak tu??) 

Untuk pembelian, jemput klik link ini ya.. 

https://linktr.ee/Didi.Kartika.Osman




No comments:

Post a comment